A tésztaételek nem véletlenül olyan népszerűek, mert gyorsan elkészülnek, hihetetlenül változatos módon lehet elkészíteni őket és egészségesek is. Továbbá a tészták kiváló fehérjeforrások, ha hüvelyesekkel vagy magvakkal kombinálod őket.
Ez a recept egy igazi nyári csemege, paprikával, cukkinivel és mangolddal megbolondítva:) Könnyű étel vacsorának, ebédnek is akár.
Hozzávalók
3 tv paprika
3-4 közepes cukkini
2 csokor mangold
3 ek ghí vagy olaj
1 tk római kömény
1 kis darab gyömbér
1/4 tk asafoetida (hing - ha nincs otthon kihagyhatod vagy egy pici hagymával helyettesítheted)
1/4 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1,5 tk só
6 ek. napraforgómag
1 ek. friss zöld fűszer koriander, bazsalikom vagy petrezselyem
víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.
A zöldségeket tisztítsd meg. A cukkinit és a paprikákat vágd 1-2 centiméteres darabokra. A mangoldot szintén darabold fel.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele rómaiköményt, gyömbért, asafoetidát és kurkumát és az őrölt koriandert. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána rögtön tedd hozzá a felszeletelt paprikákat. 2-3 percig pirítsd, majd tedd hozzá a cukkinit, a mangoldot .Keverd meg néha és néhány percig pirítsd a zöldségeket, egy pici vizet tegyél hozzá és vedd le takarékra. Addig párold az egészet, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén add hozzá a sót és megszórhatod valamilyen zöld fűszerrel is.
Szedd a kifőtt tésztára a zöldségeket és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Ezt a zöldséges ételt frissen, baszmati rizzsel vagy chapatival vagy purival is tálalhatod - utóbbi recepteket a blogon megtalálod.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
Ez a recept egy igazi nyári csemege, paprikával, cukkinivel és mangolddal megbolondítva:) Könnyű étel vacsorának, ebédnek is akár.
Nyári tésztaétel - cukkinivel, paprikával és mangolddal |
3 tv paprika
3-4 közepes cukkini
2 csokor mangold
3 ek ghí vagy olaj
1 tk római kömény
1 kis darab gyömbér
1/4 tk asafoetida (hing - ha nincs otthon kihagyhatod vagy egy pici hagymával helyettesítheted)
1/4 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1,5 tk só
6 ek. napraforgómag
1 ek. friss zöld fűszer koriander, bazsalikom vagy petrezselyem
250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta)
só víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.
A zöldségeket tisztítsd meg. A cukkinit és a paprikákat vágd 1-2 centiméteres darabokra. A mangoldot szintén darabold fel.
A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele rómaiköményt, gyömbért, asafoetidát és kurkumát és az őrölt koriandert. Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána rögtön tedd hozzá a felszeletelt paprikákat. 2-3 percig pirítsd, majd tedd hozzá a cukkinit, a mangoldot .Keverd meg néha és néhány percig pirítsd a zöldségeket, egy pici vizet tegyél hozzá és vedd le takarékra. Addig párold az egészet, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén add hozzá a sót és megszórhatod valamilyen zöld fűszerrel is.
Szedd a kifőtt tésztára a zöldségeket és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Ezt a zöldséges ételt frissen, baszmati rizzsel vagy chapatival vagy purival is tálalhatod - utóbbi recepteket a blogon megtalálod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése