2020. január 26., vasárnap

Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin

Muffin a nagy kedvenc:) gyors, jó a mérete, formája és soha nem lehet megunni, mert nagyon változatos. Mindenféle bolti pékárú helyett gyorsan, frissen készíthetsz bámilyen ízesítésű finomságot. 

Ez egy téli, karácsonyi kreációm volt - a fűszerek és a darált mandula teszi felejthetetlenné. 

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, laktózmentes, mandulás, muffin, egészséges, hajdinaliszt, kukoricaliszt, kókusz, mandula, karácsonyi, karácsony, recept, egészséges, reform, vegán, vegetáriánus,
Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin

Hozzávalók
bögre hajdinaliszt
1 bögre kukoricaliszt
3/4 bögre kókuszcukor
3/4 bögre darált mandula
1 csg. sütőpor 
vanília 
fahéj 
örölt kardamom
csipet szárított gyömbérpor
1/3 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
1 bögre víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Majd öntsd hozzá az olajat, és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel  és ne hagyd sokáig állni. 
Adagold ki a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).

Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése