Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffin |
A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni vinni és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális.
Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:) Tél vége lévén bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:)
Imádom a céklát, sütőben sütve egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassan készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.
Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:) Tél vége lévén bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:)
Imádom a céklát, sütőben sütve egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassan készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.
Hozzávalók
1 bögre púposan teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 bögre púposan fehér tönkölybúzaliszt
1 bögre púposan fehér tönkölybúzaliszt
1 csg. sütőpor
2 kis cékla
1 fél kis édeskömény
2 szál petrezselyem
1/4 tk kurkuma
1/4 tk graham masala
3 cm gyömbér
1/4 tk őrölt koriander
csipet asafoetida (hing)
só
1/3 bögre repceolaj
1 bögre víz
2 kis cékla
1 fél kis édeskömény
2 szál petrezselyem
1/4 tk kurkuma
1/4 tk graham masala
3 cm gyömbér
1/4 tk őrölt koriander
csipet asafoetida (hing)
só
1/3 bögre repceolaj
1 bögre víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A céklákat hámozd meg és a kis darab tisztított gyömbérrel, a fél édesköménnyel és a petrezselyemmel aprítógépben, aprítsd finomra - vagy reszeld le a céklát a többit vágd apróra.
Keverd össze a liszteket, sütőport, fűszereket egy tálba. Keverd hozzá a céklás keveréket és öntsd hozzá az olajat, majd a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Mindig leírom a
muffin készítés egyik
titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a
nedvesekkel
és ne hagyd sokáig állni. Adagold a tésztát a muffin formába - amit előtte papírformával bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és
süsd készre (kb. 20-25 p).
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése