2017. december 11., hétfő

Reform diós sütemény - tej- és tojásmentes

Karácsony közeledtével megannyi kekszet, aprósüteményt készítek a jógás tanítványoknak.  Az idei gyertyafényes jógagyakorlás résztvevőinek keksz csomagjába ez a diós sütemény is bekerült. 


Hozzávalók

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
10 dkg teljes értékű nádcukor
15 dkg dió (darálva)
1 tk. szódabikarbóna
fahéj, vanília
5 dkg mazsola
0,5 dl repceolaj (vagy bármilyen más olaj)
2 dl víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Tedd a tészta száraz hozzávalóit egy edénybe, majd keverd hozzá a vizet és az olajat. 
A lágy tésztából tegyél kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütemények tetejére én  diót szoktam tenni díszítésnek. 180 fokon süsd készre (kb 30 p). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése