A lassi (indiai joghurtital) íróból vagy hígított joghurtól készült ital, amely fantasztikus hatással van a testedre és az elmédre is. Segít friss energiákkal feltölteni a szervezeted és egy forró nyári napon hűsítőleg hat.
Az ájurvéda ajánlja, hogy az étkezések után fogyassz lassit mert ez nagyon jól segíti az emésztést.
Ez a lassi recept nagyon könnyen elkészíthető, nagyon ízletes is és garantálom, hogy minden rokonod, barátod hálás lesz érte:).
Ez a recept minden ájurvédikus testtípus számára ideális, de elsődlegesen a pitta-t tartja egyensúlyban a szervezetben. A joghurt mixelése segíti feléleszteni az agni-t, azaz az emésztésed tüzét .
Hozzávalók
2 csésze víz
1/2 csésze joghurt
2 ek nádcukor
1 csepp rózsavíz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Az alapanyagokat alaposan keverd össze :) Erre én egy kézimixert szoktam használni, de a turmixgép is ideális lehet.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
felhasznált szakirodalom: dr. Vasant Lad és Usha Lad Ájurvéda szakácskönyve
Az ájurvéda ajánlja, hogy az étkezések után fogyassz lassit mert ez nagyon jól segíti az emésztést.
Ez a lassi recept nagyon könnyen elkészíthető, nagyon ízletes is és garantálom, hogy minden rokonod, barátod hálás lesz érte:).
Ez a recept minden ájurvédikus testtípus számára ideális, de elsődlegesen a pitta-t tartja egyensúlyban a szervezetben. A joghurt mixelése segíti feléleszteni az agni-t, azaz az emésztésed tüzét .
Hozzávalók
2 csésze víz
1/2 csésze joghurt
2 ek nádcukor
1 csepp rózsavíz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Az alapanyagokat alaposan keverd össze :) Erre én egy kézimixert szoktam használni, de a turmixgép is ideális lehet.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
felhasznált szakirodalom: dr. Vasant Lad és Usha Lad Ájurvéda szakácskönyve
Megjegyzések
Megjegyzés küldése