2018. augusztus 6., hétfő

Lassi - emésztést segítő ájurvédikus joghurtital

A lassi (indiai joghurtital) íróból vagy hígított joghurtól készült ital, amely fantasztikus hatással van a testedre és az elmédre is. Segít friss energiákkal feltölteni a szervezeted és egy forró nyári napon hűsítőleg hat. 

Az ájurvéda ajánlja, hogy az étkezések után fogyassz lassit  mert ez nagyon jól segíti az emésztést. 

Ez a lassi recept nagyon könnyen elkészíthető, nagyon ízletes is és garantálom, hogy minden rokonod, barátod hálás lesz érte:). 

Ez a recept minden ájurvédikus testtípus számára ideális, de elsődlegesen a pitta-t tartja egyensúlyban a szervezetben. A joghurt mixelése segíti feléleszteni az agni-t, azaz az emésztésed tüzét .

rózsavizes lassiHozzávalók
2 csésze víz
1/2 csésze joghurt
2 ek nádcukor
1 csepp rózsavíz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Az alapanyagokat alaposan keverd össze :) Erre én egy kézimixert szoktam használni, de a turmixgép is ideális lehet. 

felhasznált szakirodalom: dr. Vasant Lad és Usha Lad Ájurvéda szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése