2019. december 20., péntek

Diós zabpelyhes aprósütemény

December hónapban mindig  több féle keksz és sütemény receptet adok közre itt a blogon, annak érdekében, hogy egészségesebb finomságokat tudjatok készíteni Ti is szeretteiteknek:)

Az idei Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlásra sütöttem ezt a zabpelyhes , diós aprósüteményt. . 
recept, diós, tojásmentes, tejmentes, vegán, keksz, karácsony, dió, zabpehely

Hozzávalók:
1 csésze dió
1 csésze zabpehely
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
0,5 kanál fahéj
csipet só
2 ek repceolaj
0,5 csésze juharszirup 
0,5 csésze almapüré
esetleg 16-18 szem dió
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Daráld le a diót és a zabpelyhet együtt és öntsd egy tálba. Add hozzá a lisztet, fűszereket és keverd össze. Egy másik tálba keverd össze a szirupot , az almapürét és az olajat. . 
Keverd a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és dolgozd össze. Tegyél kanállal kis kupacokat a tepsibe.  ha szeretnél a kupacok közepébe tehetsz egy szem diót is. 

180 fokra előmelegített sütőben süsd meg  kb 15-20 perc.. 


Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése