2019. december 31., kedd

Élesztőmentes, gyors grissini

Mindig jó ha gyorsan, tudunk valami sós vendégvárót készíteni. Népszerűek a pogácsák, sós rudacskák, krékerek.

A grissini mostanában szintén egyre népszerűbb sós ropogtatni való, amit elsődlegesen mártogatós dolgokhoz érdemes fogyasztani. Sajnos a boltokban kapható változata sok adalékanyagot tartalmaz és nem friss, zacskóban akár 1 évig is eláll - teszem fel ilyenkor a kérdést mi lehet benn?:)

Érdemes frissen készíteni, nincs komoly alapanyag és idő igénye.


grissini, élesztőmentes, vegán, tojásmentes, gyors, élesztő nélküli, sütőporos, tönköly, tönkölybúza, reform, egészséges
Élesztőmentes, gyors grissini

Hozzávalók
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 200 g fehér tönkölybúzaliszt
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • 2,5 dl víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze. Majd tedd hozzá az olajat és annyi vizet (kb 2,5 dl(, hogy lágy tapintású, gyúrható tésztát kapj. Plusz víz hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed szükséges. 
Gyúrd jól alaposan össze kb 4-5 perc, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát. Éles késsel vágj belőle hosszú, vékony darabokat. A darabokat kézzel sodord meg és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. A tepsit tedd be 220 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. kb. 10 perc

Különböző krémekkel, szószókkal tálald. Néhány javaslat a blogomról tökmagkrém,  csicseriborsókrém (hummusz), avokádókrém. , de akár csak készíthetsz egy egyszerű tejfölös vagy sajtkrémes mártogatóst is.

Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése