2015. augusztus 7., péntek

Quacamole (mexikói szósz avokádóból)

mexikói szósz, avokadó szósz, avokádó recept, quacamole recept
Quacamole


Az avokádó jótékony hatásairól már írtam egy korábbi bejegyzésben. (itt olvashatod)

Az egyik legnépszerűbb avokádóból készült étel a quacamole, ami valójában egy mexikóból származó szósz, mártás. Mára szinte az egész világon elterjedt és szívesen fogyasztják ropogtatni valók, rágcsálni valók mellé (kukorica chips vagy akár nyers zöldségekkel).
  
Hozzávalók:
  • 2 nagy érett avokádó
  • 1 kis hagymával  (hing-gel helyettesítheted)
  • 2 közepes paradicsom
  •  friss zöld csilipaprika (ha nincs friss szárított chili is lehet)
  • 1 kis zöld lime (citrommal helyettesítheted)
  • 1-2 ek. friss korianderzöld
  • feketebors
Készítsd elő a zöldségeket, mosd meg a paradicsomot és az avokádót pucold meg. Pucold meg a hagymát is és készítsd elő a koriander zöldjét.  A zöldségeket vágd akkorára, hogy az aprítóba be tudd rakni. Tedd aprítóba a hagymát, majd tedd hozzá a paradicsomot és az avokádót a fűszerekkel együtt. A végén add hozzá a lime-ot és a sót is. 

Ha nem közvetlenül elkészítés után fogyasztod, az avokádot magját helyezd a keverékre, mert megakadályozza a barnulást.

Vegyszermentes, (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése