Quacamole |
Az avokádó jótékony hatásairól már írtam egy korábbi bejegyzésben. (itt olvashatod)
Az egyik legnépszerűbb avokádóból készült étel a quacamole, ami valójában egy mexikóból származó szósz, mártás. Mára szinte az egész világon elterjedt és szívesen fogyasztják ropogtatni valók, rágcsálni valók mellé (kukorica chips vagy akár nyers zöldségekkel).
- 2 nagy érett avokádó
- 1 kis hagymával (hing-gel helyettesítheted)
- 2 közepes paradicsom
- friss zöld csilipaprika (ha nincs friss szárított chili is lehet)
- 1 kis zöld lime (citrommal helyettesítheted)
- 1-2 ek. friss korianderzöld
- só
- feketebors
Készítsd
elő a zöldségeket, mosd meg a paradicsomot és az avokádót pucold meg. Pucold meg a hagymát is és készítsd elő a koriander zöldjét. A zöldségeket vágd akkorára, hogy az aprítóba be tudd rakni. Tedd aprítóba a hagymát, majd tedd hozzá a paradicsomot és az avokádót a fűszerekkel együtt. A végén add hozzá a lime-ot és a sót is.
Ha nem közvetlenül elkészítés után fogyasztod, az avokádot magját helyezd a keverékre, mert megakadályozza a barnulást.
Vegyszermentes, (bio) alapanyagokat használj!
Ha nem közvetlenül elkészítés után fogyasztod, az avokádot magját helyezd a keverékre, mert megakadályozza a barnulást.
Vegyszermentes, (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése