2015. augusztus 14., péntek

Vegán, gluténmentes áfonyás házi fagylalt


vegán fagylalat, házi fagyi, gluténmentes fagylalt, áfonyás fagylalat
Vegán áfonyás fagylalt
A fagyit szinte mindenki szereti, de sajnos a boltokban kapható fagylaltok túl sok adalékanyagot tartalmaznak, így célszerűbb ha otthon készítünk gyorsan valami egészséges, jeges finomságot. A nyári gyümölcskínálatnak köszönhetően elég jól elengedhetjük a fantáziánkat  a készítéskor:)


Ez a kókusztejes, áfonyás fagyi egy tejmentes, vegán hűsítő finomság. Gluténérzékenyek és tejérzékenyek is fogyaszthatják. Az áfonya csodás hatásairól itt olvashatsz.

Hozzávalók:
  • 30 dkg áfonya
  • 3 ek. datolyaszirup (méz vagy nádcukor)
  • 1 fél citrom leve
  • 3 dl kókusztej
  • vanília

Mosd meg az áfonyát. Egy edényben keverd habosra a kókusztejet, majd lassabb fokozaton keverve add hozzá az áfonyát, datolyaszirupot, vaníliát.  A fagyit teheted pohárba vagy valamilyen jégkrémformába és pálcikát is tehetsz bele. Tedd a fagyasztóba és némi fagyasztás után már fogyaszthatod is:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése