2015. augusztus 3., hétfő

Az olívaolaj jótékony hatásai


olíva, oliven oil, olíva hatásai, olívaolaj hatásai, olívás receptek
Olívaolaj
Az olíva elsődlegesen mediterrán konyhák fő alapanyaga. Maga az olívabogyó a zöldes árnyalattól a sötét zöldes, barnás, feketés árnyalatokig sok színben megtalálható. Ízvilágában is eltérőek, de mind mind nagyon finom:)  Az extra szűz olívaolaj nagyon tiszta minőségű és mindenféle adalékoktól mentes - nincs hőkezelve és nincsenek hozzáadott mesterséges anyagok.

Az olíva gazdag eszenciális zsírsavakban, ásványi anyagokban, vitaminokban..

Az olívaolaj serkenti az emésztést, jótékonyan hat a belekre. Segít a gyomorban lévő káros baktériumok egy részét elpusztítani.
Antioxidáns hatású - így védelmet jelent pl. daganatos betegségek ellen is -  és rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert.

Több tanulmány is alátámasztotta, hogy a mediterrán országokban jóval ritkább szív- és érrendszeri betegségek kialakulása. Az olívaolaj normalizálja a koleszterinszintet  és csökkenti a szív és  érrendszeri betegségek kockázatát. Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását.

Támogatja az idegrendszer működését.

Belsőleg és külsőleg alkalmazva is szépíti a bőrt, hajat, körmöket. Már az ókorban is előszeretettel használták ilyen célokra is. Nyáron érdemes bőségesen fogyasztani, mert segít a bőrt megvédeni a napsugárzás okozta káros hatásoktól is.

Ájurvédikus szempontból édes és hűsítő hatású. Nehéz emészteni és cellulitist okoz. Csökkenti a vata-t, pitta-t és növeli a kaphát a szervezetben.

Vegyszermentes (bio) olívaolajat vásárolj!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése