Olívaolaj |
Az olíva gazdag
eszenciális zsírsavakban, ásványi anyagokban, vitaminokban..
Az olívaolaj
serkenti az emésztést, jótékonyan hat a belekre. Segít a gyomorban lévő káros baktériumok egy részét elpusztítani.
Antioxidáns hatású - így védelmet jelent pl. daganatos betegségek ellen is - és rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert.
Több tanulmány is alátámasztotta, hogy a mediterrán országokban jóval ritkább szív- és érrendszeri betegségek kialakulása. Az olívaolaj normalizálja a koleszterinszintet és csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát. Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását.
Támogatja az idegrendszer működését.
Belsőleg és külsőleg alkalmazva is szépíti a
bőrt, hajat, körmöket. Már az ókorban is előszeretettel használták ilyen célokra is. Nyáron érdemes bőségesen fogyasztani, mert segít a bőrt megvédeni a napsugárzás okozta káros hatásoktól is.
Ájurvédikus szempontból édes és hűsítő hatású. Nehéz emészteni és cellulitist okoz. Csökkenti a vata-t, pitta-t és növeli a kaphát a szervezetben.
Ájurvédikus szempontból édes és hűsítő hatású. Nehéz emészteni és cellulitist okoz. Csökkenti a vata-t, pitta-t és növeli a kaphát a szervezetben.
Vegyszermentes (bio) olívaolajat vásárolj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése