Teljes kiőrlésű linzer |
Mivel mi nem fogyasztunk tojást és szeretem kicsit egészségesebben elkészíteni még a klasszikus édességeket is, ezért szeretettel megosztom veletek a saját reform változatomat, ami egy nagyon omlós linzer. Ugyan a linzer nem mondható a legegészségesebb édességnek, de fokozatok azért vannak:)
Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 250 g vaj (vegán változatban margarin)
- 10 dkg datolyacukor (használhatsz barna nádcukrot is)
- vanília
- 1 citrom reszelt héja
- csipet szódabikarbóna
- lekvár az összeragasztáshoz (én bio eperlekvárt használtam)
Tedd egy tálba a hozzávalókat és gyúrd össze a tésztát, majd tedd a hűtőbe 10-15 percre. Nyújtsd ki a tésztát és szaggatóformával szaggasd ki a linzereket. Ha két rétegűt szeretnél lekvárral összeragasztva, akkor a tészta felénél a közepét is szaggasd ki egy kisebb formával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd ki a linzerkekszeket (kb 8-10 perc). Majd hagyd kihűlni a tésztát és utána lekvárral ragaszd össze. Én a linzerek egy részéhez epres tejszínhabot készítettem:)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése