2015. augusztus 20., csütörtök

Teljes kiörlésű, tojásmentes linzer

tönkölybúza liner, bio linzer, reform linzer, cukormentes liner, tojásmentes recept, linzer recept
Teljes kiőrlésű linzer
A lekváros linzer igazi klasszikus, minden alkalomra készíthető és a különböző lekvárokkal nagyon jól variálható. Szinte mindenki evett már otthon is és vendégségben is gyakran várják ezzel a házigazdák a vendégeket. 

Mivel mi nem fogyasztunk tojást és szeretem kicsit egészségesebben elkészíteni még a klasszikus édességeket is, ezért szeretettel megosztom veletek a saját reform változatomat, ami egy nagyon omlós linzer. Ugyan a linzer nem mondható a legegészségesebb édességnek, de fokozatok azért vannak:)

Hozzávalók:
  • 350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 250 g vaj (vegán változatban margarin)
  • 10 dkg datolyacukor (használhatsz barna nádcukrot is)
  • vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet szódabikarbóna
  • lekvár az összeragasztáshoz (én bio eperlekvárt használtam)
Tedd egy tálba a hozzávalókat és gyúrd össze a tésztát, majd tedd a hűtőbe 10-15 percre. Nyújtsd ki a  tésztát és szaggatóformával szaggasd ki a linzereket. Ha két rétegűt szeretnél lekvárral összeragasztva, akkor a tészta felénél a közepét is szaggasd ki egy kisebb formával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd ki a linzerkekszeket (kb 8-10 perc). Majd hagyd kihűlni a tésztát és utána lekvárral ragaszd össze. Én a linzerek egy részéhez epres tejszínhabot készítettem:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése