A padlizsán őshazája Ázsia, egyes források szerint Indiából származik. Ízletes és változatosan elkészíthető zöldség (rántva, sütve, krémnek, párolva, töltve)
Fogyasztása h
S is rosttartalma és magas víztartalma miatt jól illeszthető diétákba.
szfor,
kálium, kalcium, magnézium, nátrium és vas tartalma is. Gazdag antioxidánsokban –így segít megakadályozni
a rákos sejtek kialakulását
Ízületi gyulladásban, gyomorsav-túltengésben és gyomorfekélyben szenvedőknek nem annyira ajánlott a fogyasztása.
Mértékkel fogyaszd és vegyszermentes (bio) padlizsánt használj:)
A padlizsán az ájurvédában fanyar, keserű és fűtő hatású emeli a pittát (a tüzet ) de általában egyensúlyba hozza a vatat és a kaphát. Pitta alkatúak alkalmanként ehetik, ha kihagyják az asafietodát, a mustármagot és a masalát. A padlizsán orvosi szempontból növeli az agnit (emésztés tüzét), méregteleníti a vastagbelet, de nem szabad vese- és epekő-problémásoknak fogyasztani, mert magas az oxálsav tartalma.
Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése