2015. augusztus 12., szerda

Gyors, cukormentes szilvás sütemény

vegán szilvás sütemény, bögrés szilvás sütemény, gyors szilvás édesség, szilvás recept
Cukormentes szilvás sütemény
Megkezdődött a szilva szezon és a szilva jótékony hatásairól, már írtam bejegyzést (itt olvashatod).  Mi nagyon szeretjük a szilvát minden formában - nyersen, csatninak, süteményekbe.  Most egy nagyon kedvenc bögrés szilvás süti receptemet készítettem el.

A bögrés süteményeket azért szeretem, mert gyorsan elkészíthetőek és még az alapanyagok adagolásához sem kell különösebb előkészület, mérleg, etc.... mindössze egy bögrére van szükségünk.

Hozzávalók:
  • 18-20 db. szilva
  • 1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1,5 bögre fehér  tönkölybúzaliszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 csg. sütőpor
  • vanília
  •  fahéj
  • 1/2 bögre datolyacukor (ez egy természetes édesítő nincs finomítva, tulajdonképpen   datolya szárított, őrölt formában. Ha cukorral akarod készíteni barna nádcukrot használhatsz helyette vagy bármilyen más édesítőt)
  • 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
A szilvákat mosd meg és szedd félbe. Egy tálba keverd össze a többi hozzávalót, majd adj hozzá 2 bögre vizet. A keveréket öntsd egy sütőpapírral kibélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe. Helyezd a félbe szedett szilvákat a tetejére szépen sorba. Majd a tepsit helyezd egy 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd meg (kb. 30-40 perc tűpróbával ellenőrizd).

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése