A pizza nagyon népszerű étel és sokan szeretik, de legtöbben el sem tudják képzelni, hogy otthon készítsenek el minden hozzávalót. Manapság lehet pizzát rendelni, mirelitet venni, külön lapot, külön szószt vásárolni. Nem érdemes ezeket a félkész termékeket vásárolni, legjobb ha magadnak otthon készíted el a pizzádat. Annál nincs finomabb és akkor tudod mi van benne:)
Ráadásul egy pizza elkészítése a tésztagyúrással, kelesztéssel, szószfőzéssel, sütéssel együtt kb. 40-50 perc.... kb. ennyi idő mire kiér a futár:)
Ráadásul egy pizza elkészítése a tésztagyúrással, kelesztéssel, szószfőzéssel, sütéssel együtt kb. 40-50 perc.... kb. ennyi idő mire kiér a futár:)
Sokszor kérdezik, hogy milyen szószt teszek a pizzára, gondoltam megírom az általam készített bazsalikomos (a bazsalikom hatásairól itt olvashatsz) pizza
szósz receptemet, amely pillanatok alatt kész és össze sem lehet hasonlítani
valamiféle bolti, konzerv termékkel.
Hozzávalók:
2 tk. olívaolaj
¼ tk. asafoetida (vagy hing, hagymával helyettesítheted)
kb. 400 ml paradicsompüré friss
paradicsomból* (végszükség esetén konzervet is használhatsz)
1 tk. nádcukor (elhagyható)
só, frissen őrölt feketebors,
bazsalikom, oregano, csipet kakukkfű
Tedd oda egy serpenyőbe az
olajat és melegítsd fel. Szórd bele az asafoetidat és egy-két másodpercig
pirítsd. Add hozzá a friss paradicsomból készült pürét, majd tedd bele a fűszereket és a cukrot. Forrald fel a szószt és vedd
takarékra a lángot. Lassú tűzön sűrítsd be. Ezt követően
bármilyen általad készített pizza tésztára
rá tudod tenni és jöhetnek rá a feltétek:)
*A paradicsom püréhez a megmosott paradicsomokat forrázd le, majd távolítsd el a héját. A paradicsomokat aprítsd fel egy aprítóban vagy vágd apró darabokra.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése