A szőlő nagyon népszerű gyümölcs és mindenki szívesen fogyasztja, szinte minden kiskertben megtalálható. Klasszikusan a szőlő természtés fő célja a borkészítés volt a legtöbb vidéki tájon.
A szőlőnek, mint a legtöbb gyümölcsnek jelentős része víz és nagyon magas az ásványi anyag és vitamintartalma. A szőlő cukortartalma igen kiemelkedő, így gyors energiaforrás a szervezet számára.
Ajánlható vérszegénység esetén, továbbá emésztési problémákra, székrekedés és aranyér ellen is.
Magas az antioxidáns tartalma és bizonyos daganatos megbetegedéseknél is jótékonynak tartják.
Segít a hörgők és a tüdő megtisztításában és nagyon jó a vér tisztításában is.
Támogatja a veseműködést, vizelethajtó hatása van.
Kedvezően hat gyulladásos megbetegedéseknél, nagyon jó ízületi gyulladásoknál is.
Az ájurvéda szempontjából vizes, erősítő hatású édes és hűsítőlég hat a test számára. Hashajtó hatása is van. Növeli a kaphát, csökkenti a vatat, pittat.
Őszi időszakra kiváló
méregtelenítésre is, a szőlő kipréselt leve a must. Lehetőleg mindig frissen
fogyaszd, ne tárold és vegyszermentes (bio) változatot vegyél:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése