2015. augusztus 30., vasárnap

Szőlő jótékony hatásai


A szőlő nagyon népszerű gyümölcs és  mindenki szívesen fogyasztja, szinte minden kiskertben megtalálható. Klasszikusan a szőlő természtés fő célja a borkészítés volt a legtöbb vidéki tájon.

A szőlőnek, mint a legtöbb gyümölcsnek jelentős része víz és nagyon magas az ásványi anyag és vitamintartalma. A szőlő cukortartalma igen kiemelkedő, így gyors energiaforrás a szervezet számára.

Ajánlható vérszegénység esetén, továbbá emésztési problémákra, székrekedés és aranyér ellen is. 

Magas az antioxidáns tartalma és bizonyos daganatos megbetegedéseknél is jótékonynak tartják. 

Kiválóan nyugtatja az idegrendszert. Kimerültségben szenvedőknek is jó, nagyon jó energiával látja el a testet.

Segít a hörgők és a tüdő megtisztításában és nagyon jó a vér tisztításában is.

Támogatja a veseműködést, vizelethajtó hatása van.

Kedvezően hat gyulladásos megbetegedéseknél, nagyon jó ízületi gyulladásoknál is.

Az ájurvéda szempontjából vizes, erősítő hatású édes és hűsítőlég hat a test számára. Hashajtó hatása is van. Növeli a kaphát, csökkenti a vatat, pittat.
Őszi időszakra kiváló méregtelenítésre is, a szőlő kipréselt leve a must. Lehetőleg mindig frissen fogyaszd, ne tárold és vegyszermentes (bio) változatot vegyél:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése