2020. április 28., kedd

Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin (tojásmentes)

Ma reggel az online jógaórát Purusa tartotta. Amíg ő veletek gyakorolt online, én reggelit készítettem neki:) 
Álltam a konyhában és gondolkodtam mit készítsek..  valamit ami gyorsan elkészül, egészséges és finom... majd a hűtőben megláttam egy doboz áfonyát... és eldőlt:) 


tojásmentes, muffin,  áfonyás muffin, zabpelyhes, egészséges, reform, tönkölybúzaliszt, zabpehely, áfonya, recept, vegán, vegetáriánus
Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin (tojásmentes) 
Áfonyás muffin...  Persze az, hogy egészséges-e egy muffin, azon múlik a készítő mit tesz bele, de én mindig csupa egészséges alapanyagot használok.  :)

Az áfonya és a zabpehely szerintem jó párosítás és a vaníliával igazán különleges ízélményt nyújt. 

Hozzávalók
bögre teljes kiőrlésű  tönkölybúzaliszt (vagy  búzaliszt)
1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy  sima búzaliszt)
3/4 bögre teljes értékű nádcukor
1 csg. sütőpor vanília 
vanília
6 ek. kókuszzsír
3/4 bögre áfonya megmosva
1/2 bögre zabpehely
kicsit több, mint 1 bögre víz 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá mennyi vizet vesz fel - a tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel  és ne hagyd sokáig állni. Keverd hozzá az áfonyát.  Majd adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20 p).

Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése