2020. október 7., szerda

Gluténmentes, egyszerű almás zabpelyhes keksz

Ez egy gyorsan elkészíthető, nagyon egészséges és finom keksz.  Nyújtani és szaggatni sem kell, csak gyorsan összedolgozod az alapanyagokat és kis adagokba kilapítod a tepsin. 

gluténmentes, recept, keksz, almás, hajdinaliszt, kukoricaliszt, cukormentes,

Hozzávalók:
12 dkg hajdina liszt
8 dkg kukoricaliszt
3 dkg kókuszliszt
3 ek lenmagliszt
15 dkg apró levelű zabpehely
10 dkg mazsola
5 dkg kókuszvirág cukor (használhatsz más cukrot is ha nincs otthon)
50 dkg alma
fahéj
10 dkg kókuszzsír
3 tk. sütőpor
 víz 

Az almákat hámozd meg a reszeld le, majd szórd meg fahéjjal. 
Egy tálba keverd össze a liszteket, sütőport, cukrot, majd keverd hozzá a mazsolát. Nyomd ki az alma levét és keverd a tésztához az almát is. Majd add a masszához a kókuszzsírt, az alma levét és pici vizet . 
Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a tészta masszaként összeálljon, szépen elváljon az edény falától. Olyan legyen ami formálható, nem ragad, nem folyik. ( attól függ az almának mennyi leve lesz 20ml től ,akár majd 1 dl-ig terjedhet )
Kis adagokat vegyél ki a masszából és a tenyereid között lapítsd ki vagy a tepsiben egy kanállal, vagy pohár segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 15 perc) 

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeetettel
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése