Ez egy gyorsan elkészíthető, nagyon egészséges és finom keksz. Nyújtani és szaggatni sem kell, csak gyorsan összedolgozod az alapanyagokat és kis adagokba kilapítod a tepsin.
12 dkg hajdina liszt
8 dkg kukoricaliszt
3 dkg kókuszliszt
3 ek lenmagliszt
15 dkg apró levelű zabpehely
10 dkg mazsola
5 dkg kókuszvirág cukor (használhatsz más cukrot is ha nincs otthon)
50 dkg alma
fahéj
10 dkg kókuszzsír
3 tk. sütőpor
víz
Az almákat hámozd meg a reszeld le, majd szórd meg fahéjjal.
3 tk. sütőpor
víz
Az almákat hámozd meg a reszeld le, majd szórd meg fahéjjal.
Egy tálba keverd össze a liszteket, sütőport, cukrot, majd keverd hozzá a mazsolát. Nyomd ki az alma levét és keverd a tésztához az almát is. Majd add a masszához a kókuszzsírt, az alma levét és pici vizet .
Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a tészta masszaként összeálljon, szépen elváljon az edény falától. Olyan legyen ami formálható, nem ragad, nem folyik. ( attól függ az almának mennyi leve lesz 20ml től ,akár majd 1 dl-ig terjedhet )
Kis adagokat vegyél ki a masszából és a tenyereid között lapítsd ki vagy a tepsiben egy kanállal, vagy pohár segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 15 perc)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeetettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése