A dhálok hüvelyesből készült szuper tápláló, sűrű levesek. Ma egy mungo babból készült kókuszos dhál receptet hoztam nektek.
Nagyon szeretem a kókuszt és a mungo babot is, így nekem ez különösen nagy kedvencem :)
Hozzávalók:
1/2 csésze mung dhal (sárga hántolt)
1/2 csésze kókuszreszelék
1/2 tk. só
2 ek. ghí vagy kókuszzsír
1/4 tk. fekete mustármag
2 kis szárított chili
1/2 tk. kurkuma
csipet asafoetida (hing)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Tegyél oda vizet forralni. A dhált alaposan mosd meg, majd sóval és a kókuszreszellékkel tedd a forró vízbe és nagy lángon főzd puhára kb. 30-40 perc.
Kicsivel a főzés vége előtt külön edényben forrosítsd fel a ghít vagy kókuszzsírt.Tedd bele a fekete msutármagot, pattogtasd ki ( ehhez érdemes fedőt tenni rá:) Majd húzd félre a tűzről és morzsold bele a chilit, tedd hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Ezt keverd a dhálhoz és néhány percig főzd össze.
Én ma polentát készítettem hozzá, de rizzsel, kuszkusszal,quinoával vagy chapati kenyérrel is tálalhatod.
Kiegészítésnek készíts hozzá valamilyen zöldséges subjit.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése