A cukkini szuper zöldség, nagy a víztartalma, könnyen emészthető és gyorsan elkészíthető. A cukkini hatásairól egy korábbi bejegyzésben már írtam, itt olvashatod.
A blogon sokféle cukkinis recepetet tettem már ki, több vegyesen tartalamzott cukkinit más zöldségekkel. Ez a recept most csak cukkinit tartalmaz és nagyon gyorsan elkészíthető. A receptet könnyen variálhatod - adhatsz hozzá tejszínt, kókusztejet vagy éppen paradicsomot.
|
Cukkini subji (szabdzsi) |
Hozzávalók:
2 közepes cukkini kockákra vágva (kb. 1,5 csésze).
1db 3 cm-es gyömbér apróra vágva
2 kis chili vagy chili por
2 ek. kókuszolaj vagy ghí
1/2 tk római kömény
1/4 tk asafoetida (apróra vágott hagymával helyettesítheted)
1/4 tk kurkuma
1/2 tk koriander
1/2 tk garam masala
1/4 tk só
citromlé
koriander levél
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A cukkinit mosd meg és vágd fel kockákra. Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat és tedd bele a római köményt, hogy piruljon majd tedd hozzá a gyömbért, a chilit, asafoetidát vagy hagymát és párold fél percig, vagy amíg a hagyma megfő. Tedd az edénybe a cukkinit, kurkumát, koriandert, garam masalát és a sót, majd keverd össze és lassú tűzön főzd félig lefedve amíg a cukkini megpuhul.
A cukkini általában sok vizet ereszt, ezért nem kell hozzá víz. Ha esetleg szükséges akkor is csak picit tegyél hozzá, hogy ne égjen le az alja.
A végén egy csipet citromlevet adhatsz hozzá és koriander leveleket.
Rizzsel, kuszkusszal, polentával, quinoával vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése