Az idő lehült, ilyenkor gyorsan kihasználom a lehetőséget és sütök valamit:)
A nyári hőségben ritkábban kapcsolom be a sütőt, akkor is csak hajnalban, hogy még kicsit visszahűljön a lakás. Ma végre süthettem :)
Barátokhoz megyünk délután, így készítettem kakaós minimuffint . A barátunk Robi gluténérzékeny, így egy gluténérzékeny receptet találtam ki.
Amikor elkészült a férjem majdnem az adag felét baracklekvárral frissen el is fogyasztotta. :)
1,5 csésze hajdinaliszt
0,5 csésze rizsliszt
0,5 csésze rizsliszt
1 csésze datolyacukor
0,5 csg. sütőpor vanília
kadmamom por (ízlés szerint)
kadmamom por (ízlés szerint)
kakaópor (ízlés szerint)
6 ek. kókuszzsír
kicsit több, mint 2 csésze víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá mennyi vizet vesz fel - a tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold a tésztát a muffin formába. Én most minimuffin formát választottam és színes papírral béleltem ki. Ez ideális ha csak nasinak készítek valamit vagy vendégségbe, mert így ha valaki nem akar egy egész nagy muffint megenni akkor is tud enni belőle.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20 p).
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése