2016. július 6., szerda

Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa

gluténmentes pogácsa, életszómentes és gluténmetnes pogácsa, zöldséges pogácsa, cukkinis pogácsa
Gyors, élesztőmentes cukkinis pogácsa
Nyáron a pogácsa ideális étel kiránduláshoz, kerti partikhoz, utazáshoz. Reggel elkészítheted,  könnyen szállítható és egész nap bármikor eheted. Ugyan én nem nagyon eszem több napos ételt, de egy pogácsa még másnap is fogyaszthat:)

Tálalhatod salátákkal, párolt zöldségekkel vagy levesekkel.



Hozzávalók
40 dkg graham liszt (gluténmentes változatban én  hajdinalisztet használok )
10 dkg zabpehely (gluténmentes diétában gluténmentes zabpehely)
1 csg sütőpor
4 ek szezámmag (vagy vegyes magvak  )
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
1 cukkini
1 tk. pirospaprika

víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze. Majd annyi vizet tegyél hozzá, hogy, egy lágy formázható tésztát kapj. Formázz a kezedbe kis pogácsákat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Akár kanállal is szaggathatod. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése