
A tejfogyasztás ájurvédikus megközelítéséről, itt olvashatod dr. David Frawley cikkét.
Az első lépés, hogy nem homogenizált, nem ultra pasztörizált, friss, bio tehén tejet használj. Tejet csak magában vagy édesen, illetve gabonával fogyassz - pl. tejbegríz:). A tejet ne fogyaszd együtt, sós ételekkel, hússal, tojással, joghurttal, túróval, mert ha így teszel a tej méreggé válik a szervezetedben. A tej emésztését pedig a megfelelő fűszerekkel tudod elősegíteni.
Ez a tejes ital kiváló napindító energiabomba és nagyon finom. Az édesség iránti vágyat is jól csillapítja.
Hozzávalók
1 csésze tehén tej (nem homogenizált, nem ultrapasztőrizált)
5 datolya
5 mandula
csipet kardamom
csipet szerecsendió
csipet vanília
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A mandula héját távolítsd el forró víz segítségével. Tedd oda a tejet a tűzre és tedd bele a datolyát, mandulát és s fűszereket. Forrald fel és főzd kis lángon kb 5-10 percig. Majd ha elkészült, melegen turmixold össze és már fogyaszthatod is.
Ha érzékenyebb a gyomrod, előző este a mandulát és a datolyát beáztathatod, és reggel a mandula héját eltávolíthatod.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése