Nem tudom ki, hogy van vele, én imádom a kókuszt minden formában. Ez egy nagyon régi recept, eredetileg tojással készült, de én kiváltottam benne a tojást lenmagliszttel.
1,5 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
3/4 csésze teljes értékű barna nádcukor
1/2 csésze vaj 3/4 csésze teljes értékű barna nádcukor
2 ek. citromlé (friss citromból)
2 ek lenmagliszt
6 ek. víz
2 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1/2 tk szegfűszeg
1 tk. szerecsendió
2x1 csésze kókuszreszelék
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Áztasd be a 2 ek. lenmaglisztet 6 ek. vízbe kb. 10 percre - az így kapott massza segít majd összetartani a kókuszos süteményed:) Egy tálba keverd össze a lisztet, a sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel és 1 csésze kókuszreszelékkel.
Egy másik tálba keverd krémesre a vajat a cukorral - turmixgéppel. Add hozzá a citromlevet és a lenmagos masszát a vajas keverékhez, keverd tovább a géppel és utána öntsd hozzá a lisztes keveréket is. Az egészet dolgozd össze lágy tésztává. Amikor lágy tésztát kaptál, akkor kézzel is gyúrd át a tésztát.
Tedd egy tányérra a másik csésze kókuszreszeléket. Majd a tésztából kézzel vagy kanállal szaggass ki kis darabokat és forgasd bele a kókuszreszelékbe. Tedd a kókuszos süteményeket egy sütőpapíros tepsire és picit kézzel lapítsd le őket. Majd 180 fokra előmelegített sütőben, süsd aranybarnára a süteményeket. (kb. 15-20 perc)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése