2017. november 19., vasárnap

Vegán kókuszkocka (tej- és tojásmentes)

 A tojásmentesség  alap az édességeimnél és ugyan mi fogyasztunk tejterméket -  erről már régebben írtam, hogy mi az ájurvéda álláspontja a tejfogyasztásról ( a cikket dr. Frawley tollából itt olvashatod) - de sokszor készítek vegán édességeket.

A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára.  Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)

A kókusz ájurvédikus hatásairól és alkalmazásáról itt olvashatsz


Hozzávalók

piskóta
tejmentes, tojásmentes, kókuszos, recept, kókuszkocka, vegán,
Vegán kókuszkocka (tej- és tojásmentes)
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt
18 dkg teljes értékű nádcukor
8 dkg kókuszzsír
1 csg. sütőpor
vanília
4 dl mandulatej vagy rizstej
fél citrom héja

csokoládés réteg
10 ek kakaó
10 dkg kókuszzsír
15 dkg nádporcukor
3 dl mandulatej vagy rizstej

külső réteg
25 dkg kókuszreszelék

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Tedd a tészta száraz hozzávalóit, keverd jól össze, majd tedd hozzá a kókuszzsírt és a mandulatejet is. Keverd össze lágy mozdulatokkal és öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süsd készre (kb 30 p), amjd hagyd kihűlni. A kihűlt piskótát vágd fel. 

A csokoládés réteg hozzávalóit keverd össze egy edénybe és főzd fel. A forró csokoládésba mártogasd bele villával a piskótakockákat, majd forgasd bele kókuszreszelékbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése