A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket.
Ma a hűtőben körbenéztem és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény ezért hozzá tett egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.
Hozzávalók
3 ek. ghí ( vegán változatban kókuszzsír)
1 nagyobb édeskömény
3 piros színű paprika
csipet asafoetida (más néven hing) elhagyható
1 ek. oregánó
1 ek. bazsalikom
0,5 ek kakukkfű
6 ek. napraforgómag
só
víz
250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A paprikát és az édesköményt mosd meg és vágd vékony darabokra. A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az asafoetidát pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a paprikákat és pirítsd őket néhány percig, majd add hozzá az édesköményt és a többi fűszertis. Kevergesd , amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverd hozzá a pirított napraforgómagot.
Keverd össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Ma a hűtőben körbenéztem és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény ezért hozzá tett egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.
Paprikás, édesköményes tészta pirított magvakkal |
3 ek. ghí ( vegán változatban kókuszzsír)
1 nagyobb édeskömény
3 piros színű paprika
csipet asafoetida (más néven hing) elhagyható
1 ek. oregánó
1 ek. bazsalikom
0,5 ek kakukkfű
6 ek. napraforgómag
só
víz
250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta)
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A paprikát és az édesköményt mosd meg és vágd vékony darabokra. A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az asafoetidát pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a paprikákat és pirítsd őket néhány percig, majd add hozzá az édesköményt és a többi fűszertis. Kevergesd , amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverd hozzá a pirított napraforgómagot.
Keverd össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése