2017. november 29., szerda

Paprikás, édesköményes tészta pirított magvakkal

A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket. 

Ma a hűtőben körbenéztem és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény ezért hozzá tett egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.

paprikás, recept, pirított napraforgómag, napraforgómagos tészta, édesköményes tészta, recept, vegán, vegetáriánus, húsmentes
Paprikás, édesköményes tészta pirított magvakkal
Hozzávalók
3 ek. ghí ( vegán változatban kókuszzsír)
1 nagyobb édeskömény
3 piros színű paprika
csipet asafoetida (más néven hing) elhagyható
1 ek. oregánó
1 ek. bazsalikom
0,5 ek kakukkfű
6 ek. napraforgómag
só 
víz

250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A paprikát és az édesköményt  mosd meg és vágd vékony darabokra. A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az asafoetidát pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a paprikákat és pirítsd őket néhány percig, majd add hozzá az édesköményt és a többi fűszertis. Kevergesd , amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverd hozzá a pirított napraforgómagot.

Keverd össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése