2018. március 3., szombat

Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa

Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát. 

A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:)

Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúza lisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok -  gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)


gm pogácsa, hajdinalisztes pogácsa, kukoricalisztes pogácsa, rizslisztes pogácsa, kukoricaliszt, hajdinaliszt, rizsliszt, pogácsa, élesztőmentes, tojsámentes

Hozzávalók
  • 200 g Cottage cheese (túróval helyettesítheted)
  • 150 g rizsliszt 
  • 50 g hajdinaliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 100 g vaj
  • 2 púpos ek. lenmagliszt
  • 1/2 csg. sütőpor
  • víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

A lenmaglisztet tedd egy kis tálba és annyi vízzel öntsd le, hogy tojás állagú legyen kb. 8 ek víz, hagyd egy picit állni. A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrd össze. Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre. Majd lisztezett deszkán (én hajdinalisztet használtam)  nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra - én szeretem berácsozni, de anélkül is finom lesz:) Pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogácsákat és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsit tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb 20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése