2019. január 3., csütörtök

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa

Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető . 

gluténmentes, glutenfree, élesztőmentes, pogácsa, sós, recept, tejfölös, hajdinaliszt, kukoricaliszt, gm pogácsa
Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa

Hozzávalók
  • 25 dkg hajdinaliszt 
  • 20 dkg kukorica liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3,5-4 dl tejföl
  • 1 csg. sütőpor
  • 1 kk só 
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Majd add hozzá a vajat és a tejfölt és gyúrd össze a tésztát. Annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. (Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.) A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a  pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között. 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre a pogácsákat.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése