Ugrás a fő tartalomra

Természet - örök szerelem


 A természet állandóan változik... ettől a megszokott hellyel való találkozás is mindig várakozással és izgalommal tölt el... örök szerelem, ami folytonos izzásban tart... egy soha nem szűnő szenvedély...








Ugyanott állsz , de más mint tegnap... néhányan virágbaborulva várják a napsugarak melegèt, vannak akik szirmaikat hullatva készülnek a visszavonulásra... a látvány, az illatok, a hangok, a szél simogatása a bőrömön... mèg a talaj erintése is ahogyan érintkezik a talpammal más és más időjárástól, növényzettől függően...


Az akác a végét járja, de a bodza, a fenyők mézédes gyantája, a fehér virágú bokrok méheket csalogató illata új , élvezetes , boldogító érzéseket kelt az erdőjárókban.



Az egyre zöldebb táj, a mákvirágzás látványa, a harangvirág csodás lilája, az erős napsütésben csillogó víztükör és sziklák látványa ámulatba ejt...
újra és újra....


Nem lehet betelni az érzéssel, ahogy a természet lágy, zöldellő, puha karjaival körülölel...


S hogy mi a titok tapasztalni ezt a végtelen gyönyörökkel teli szerelmet? A tudatos jelenlét ... ott lenni a pillanatban, megtapasztalni minden aspektusát... s így a részeddé válik, eggyé olvadsz a létezéssel, az illatokkal, az érintéssel, a látvánnyal... veled marad a végtelen csoda és mindig veled lesz...


Ne siess... lassíts le... légy jelen a pillanatban... tudatosítsd az érzéseidet, tapasztalataidat, testérzeteidet és mindig tapasztalhatod a boldogságot, a létezés varázsát.


Sok csodás tapasztalatot kívánok:)
szerettel
Kati

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kitri (más néven kitchari) - az ájurvédikus gyógyító étel

Kitchari (kitri) - az ájurvédikus gyógyító étel A kitri egy indiai gyógyító egytálétel, amit mung babból és baszmati rizsből készítenek. Ez az igazán egészséges étel, ízletes, nagyon tápláló és könnyen emészthető - az ájurvédikus élet módnak nélkülözhetetlen része . A rizs és a mung bab is édes és hűsítő minőségűek az ájurvéda sze mpontjából.  A rizs és mung bab együtt, teljes értékű fehérjével látja el a szervezetedet és minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. Az ájurvédában a legtöbb betegség esetén és a különböző tisztító kúrákban alkalmazható a kitri diéta, hogy helyreállítsd vele szervezeted egyensúlyát.A kitri nagyon jó energiával látja el a szervezeted és fiatalító hatású. A fűszerezését kedvedre tudod variálni, így igazán változatos és ennek köszönhetően, sosem lehet megunni:) A fűszerezést ájurvédikus testalkatodnak megfelelően össze tudod állítani. Nagyon sok kitri receptet találsz a

Szilva chutney (csatni)

Szilva chutney (csatni) Valaki kérte, hogy tegyek fel szilva chutney receptet, mert a szilva szezon közepén sok szilvát kapott. Örömmel teszek a kérésnek eleget, mert a csatnik közül a kedvencem a szilva:) A csatnik (chutney) olyan minden ízlelőbimbónkat igénybe vevő csemegék, melyek célja az ételek ízének kiemelése. Általában egyszerre édes, sós, csípős vagy akár savanyú ízeket is intenzíven hordozhat egy csatni magában.  Készülhetnek nyersen vagy főzve is. Radha Red Szilva chutney ( csatni) hozzávalói az eredeti recept szerint: 4 ek.  ghí (vagy vaj vegán változatban kókuszzsír) 1,5 tk. örölt koriander 1/4 tk. őrölt kardamom 1 egész szárított csili 3 ek . kókuszreszelék 1,5 kg érett kékszilva 2 bögre (500ml) nádcukor (én 1/2 bögrénél nem szoktam többet rakni, mert szeretem a savanykás ízt) csipetnyi kámfor (elhagyható) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj :) Készítsd elő a szilvát, mosd meg, magozd ki és vágd 8 részre.  A ghít (vagy vajat)

Tojás helyettesítése, tojásmentes táplálkozás

Sokszor hangzik a kérdés a jógázóktól, hogy a jógikus táplálkozásban ha nem eszünk tojást , hogyan helyettesítjük. ( hogy miért nem eszünk tojást arról itt olvashatsz ) Elsődleges válaszom sehogyan, ha lehet elkerüljük - azért lentebb leírom, a megoldásokat:)  Amikor Tudatos táplálkozás és vegetáriánus főzőtanfolyamot tartunk, ott sem cél, hogy a húsos ételek hús nélküli verzióját készítsük el. Inkább az a célunk, hogy megmutassuk milyen fantasztikus, változatos a húsmentes konyha, mennyi finom étel létezik a világ minden táján, melyek nem tartalmaznak húst. Inkább szeretnénk megmutatni a húsmentes étkezés változatosságát, mint valamilyen zöldséges utánzatát a húsos ételeknek. Azaz nem nagyon készítünk tojásos ételeket tojásmentesen - pl a hogy sosem eszem vega kolbászt, úgy sosem csináltam vegetáriánus rántottát - lévén ha nem eszem húst vagy éppen tojást, miért egyek valamit ami teljes olyan kinézetre és ízre, csak éppen nem az:) Részben az ételek egy része ami tojásos gond