Szeretek sütni... süteményt, muffint, pogácsát és persze lepényeket.
A lepényeket, akárcsak a bögrés sütiket, muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan, könnyen elkészíthetőek, nem kell sokat bajlódni a mérlegeléssel.
Ma egy tápláló, egészséges gluténmentes lepényt készítettem.
Hozzávalók
1 púpos csésze rizsliszt1 púpos csésze csicseriborsóliszt
3/4 csésze olívaolaj
1 csomag sütőpor
só
só
vegyesen fűszerek ízlé szerint ( kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér)
Csinálhatod olaszosra is ( bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
1,5 - 2 bögre víz
1 púpos csésze brokkoli
1 púpos csésze brokkoli
1 púpos csésze édeskömény
Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra.
A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálba, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.
Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.
Tedd a sütőbe és kb. 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül.(kb. 30 p)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése