A muffin formát imádom, bármit le lehet készíteni vele - sósat, édeset, bámilyen variációkat és ideális reggelire, uzsonnára, de vacsorára is.
A tavasz párás, nedves, vizes (kapha) minőségének megfelelően, ma egy kesernyés, fanyar, fűszeres muffint készítettem.
A tavaszi táplálkozásról részletesen korábbi bejegyzésekeben már írtam itt olvasahtod .
A kakaó keserű íze és a csípős, fanyar fűszerek ideálisak tavasszal, mert segítenek csökkenteni a szervezetben a nyálka mennyiségét.
Hozzávalók
2 csésze hajdinaliszt
1 csg. sütőpor
1 csg. sütőpor
1 csésze datolyacukor
1/2 csésze tökmag
1/2 csésze kakaóbab
1/2 tk kardamom
1/2 tk fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér por
1/3 csésze napraforgóolaj
víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot egy tálba. Keverd hozzá az olajat és annyi vizet, hogy lágy muffintésztát kapj. kb. 1,5 csésze víz. Add hozzá a tökmagot és a kakóbabot.
Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. Mindig leírom a muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold a tésztát a muffin formába - amit előtte papírformával bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése