2016. szeptember 6., kedd

Itt van az ősz, itt van újra...

őszi táj, őszi kirándulás, erdő ősszel, erdő, túrázás, bakony, bakonyi erdőUgyan az időjárás még nyárba hajló, de szeptembertől, a nyári pihenések után, kezdődnek a dolgos hétköznapok. Iskolakezdés, visszatérés a munkahelyre és ilyenkor a legtöbb családban egyre több feladat lesz, sok tennivaló és ezáltal az életritmus felfokozottabbá válik, mint a nyáron megszokott. A felfokozott , rohanó tempó érezhető ilyenkor a városok közlekedésében is, többen vannak a tömegközlekedési eszközökön, több az autó és mindenki újra rohan, szalad.  

A rohanó életmód miatt könnyen válunk kapkodóvá, és kezdünk rendszertelen életet élni és kevesebb időt szentelni a pihenésnek és feltöltődésnek. Sokan küzdenek a a stressz miatt alvászavarral, ingerültséggel, szorongással, búskomorsággal. A rendszertelen életmód könnyen kimeríti a szervezetet, gyengíti az immunrendszert, emésztési problémákat okoz, és sokaknál jelenik meg valamilyen mozgásszervi probléma - derékfájás, hátfájás.

szeder, ősz, őszi kirándulás, kirándulás, túrázás, bakonyŐsszel mindig jó, ha egy kicsit nagyobb figyelmet  szentelsz a testi-lelki jóllétednek, egészségednek, közérzetednek, fizikai kondíciódnak. Az ősz a természetben is a visszahúzódás, a pihenés, a tisztulás ideje.

A legjobb ha ősszel tudatosan Te is felkészül arra, hogy támogasd a tested természetes folyamatait - a tisztulást, feltöltődést, pihenést.


- Relaxálj rendszeresen, ez segít a testet megszabadítani a feszültségektől

- Szánj időt a pihenésre, aludj eleget

- Figyelj a táplálkozásodra, csökkentsd a méreganyagok felhalmozódását, egyél friss, vegyszermentes, szattvikus ételeket, melyek segítenek az elmédet békésebbé és a testedet egészségesebbé tenni (részletesen itt olvashatsz róla melyik ételnek milyen hatása van )
- Iktass be néhány méregtelenítő, regeneráló, tisztító napot

túrázás, erdő, őszim táj, bakony- Végezz légzőgyakorlatokat. segít egyensúlyba kerülni, elcsendesíteni a gondolatokat és energiával tölti fel a tested

- Mozogj rendszeresen, csinálj jógagyakorlatokat - segítenek oldani a feszültséget, javítják az emésztést, serkentik a méregtelenítést
- Tartózkodj sokat a szabadban, menj kirándulni

- Kezd a napot meditációval - ez igazán segít elérni a harmóniát és az egyetlen igazán jómódszer az Önismerethez.

Gyönyörű, napsütéses, pihentető őszi napokat kívánok:)
szeretettel:
Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése