2016. október 31., hétfő

Tejmentes, tojásmentes Sütőtökös muffin

Sütőtökös muffin
Október 31. Halloween éjszakája. Az ünnepe eredetileg az ősi kelta hagyományokból ered, de az angolszász területeken már komoly hagyományai vannak,   A szezonalitásnak megfelelően a Halloween és a tök elválaszthatatlanok egymástól.

Sokan, ilyenkor nagy energiabefektetéssel töklámpásokat faragnak, némely esetben szinte kis művészi alkotások elevenednek meg.

Nem vagyok az a töklámpás faragó fajta és igazából, a Halloween ünnepet mi nem tartjuk. Azonban, mivel ma a legtöbben szabadságon vannak, így ideális volt találni megint egy alkalmat egy hosszabb jógagyakorlásra:)  A Gyertyafényes Halloween Jógagyakorlás után, pedig stílusosan egy kis sütőtökös finomsággal szeretnék kedveskedni a jógázóknak:)

Hozzávalók 
2 bögre liszt ( én szeretem vegyesen használni pl. tk. tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
3/4 bögre teljes értékű nádcukor
1 csg. sütőpor 1 tk. fahéj 
1 tk. szerecsendió
1/3 bögre repceolaj  1 bögre sütőtökpüré 1/2 bögre mazsola
1 bögre víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
A sütőtökpürét készítheted sütőben vagy egy edényben a főzőlapon. Ha a főzőlapon csinálod, pucold meg a tököt és vágd apró kockákra. Tedd egy edénybe, önt alá vizet és párold puhára. Ezt követően botmixerrel tudod pürésíteni. tököt 
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverd hozzá a sütőtököt és a mazsolát is,majd öntsd hozzá az olajat, és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. 
A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Majd adagold a tésztát a muffin formába - én most papírformákat használtam. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése