Jógatáborokban, elvonulásokon mindig készítünk valamilyen magvas tésztát - a tészta magvakkal teljes értékű fehérjeforrás és nagyon jó rostbevitel. Korábban egy gyömbéres szezámos sárgarépás tészta receptet már kitettem a blogra itt olvashatod.. Ez a brokkolis, napraforgómagos tészta mindig nagy siker.:)
Amennyiben gluténérzékeny vagy fogyaszthatod gluténmentes tésztával, pl rizstésztával vagy hajdinatésztával.
Hozzávalók 5 személyre:
250 g durum spagetti vagy penne tészta
500g brokkoli
8 ek. tisztított napraforgó mag
4 ek. ghí (vegánoknak kókuszzsír)
frissen őrölt fekete bors
só
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Amennyiben gluténérzékeny vagy fogyaszthatod gluténmentes tésztával, pl rizstésztával vagy hajdinatésztával.
Brokkolis tészta, pirított napraforgómaggal |
Hozzávalók 5 személyre:
250 g durum spagetti vagy penne tészta
500g brokkoli
8 ek. tisztított napraforgó mag
4 ek. ghí (vegánoknak kókuszzsír)
frissen őrölt fekete bors
só
szárított bazsalikom
szárított kakukkfű
szárított kakukkfű
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Készítsd
elő a brokkolit, szedd
rózsáira és mosd meg alaposan. Főzd ki a tésztát is külön. Melegítsd fel
a serpenyőt és a napraforgómagot pirítsd meg zsiradék nélkül, majd vedd ki a
serpenyőből tedd félre. A serpenyőbe tedd bele a ghít,
majd a brokkolikat tedd bele. Pici vízzel párold egy kicsit, majd
pirítsd meg - figyelj rá, hogy még picit roppanós maradjon. Végül keverd hozzá a fűszereket, tésztát és a magvakat.
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Egészségedre :)
szeretettel:
KAti
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése