2016. április 11., hétfő

Krémes zabkása dióval és mazsolával

zabkása mazsolával, mazsolás zabkása, zabkása recept, zab készítés, zabpehley, zabpehely recept, müzli készítése
Krémes zabkása dióval és mazsolával
A zabkása az egyik legjobb reggeli étel, jó lendületet ad a szervezetednek. Gyorsan elkészíthető, tápláló, meleg, nem terheli meg az emésztést és kedvezően is hat az emésztésre (az agnira , az emésztés tüzére) . Összetételének függvénye, de a belerakott alapanyagoknak köszönhetően  nagyon sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet tudsz a szervezetedbe juttatni a nap indításához. Igazi jó kis energiabomba.
Ráadásul nagyon jó arra is, hogy az édesség iránti vágyadat természetes módon csillapítsd. 

Jógatáborokban gyakran ez a reggeli, ott általában nem előre ízesítjük, hanem mindenki saját kedvére tehet bele finomságokat kókuszt, aszalt gyümölcsöket, nádcukrot, magvakat, karobot, kakaót és csak a képzeleted szabhat határt annak, mi mindent tudsz elképzelni a saját zabkásádban:). 
Gluténmentes diétában gluténmentes zabpehellyel   készítsd el.

hozzávalók 1 személyre
4-5 púpos evőkanál zabpehely (kb. 1/3 bögre)
1 marék mazsola
1 marék dió
fahéj
vanília
1 tk. ghí vagy vaj  (vagy kókuszzsír vegán változatban) 
2,5 dl víz

A diót és a mazsolát legjobb, ha éjszakára előtte beáztatod.  Tegyél egy edényt a tűzhelyre, majd a zabpelyhet öntsd bele és kevergesd egy picit szárazon, majd öntsd hozzá a vizet és tedd bele a mazsolát és a diót.  Forrald fel az egészet, majd tedd  bele a fűszereket és a ghít. Főzd kis lángon krémesre. Ízlés szerint nyers nádcukorral ízesítheted még, ha édesebben szereted.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése