2016. április 26., kedd

A gránátalma hatásai

gránátalma, gránátalma ájurvéda, gránátalma fogyasztásaA gránátalma egy csodás hatásokkal rendelkező gyümölcs. Illetve nem csak a gyümölcse, de az ájurvédában a gyökér kérgét és a gyümölcs héját is felhasználják. 

Hatással van az emésztésre, keringésre. Hatásait tekintve összehúzó, erősítő, vértisztító, fereghajtó, vérzés csillapító, gyomorerősítő.

A gránátalmafa gyökerének kérge férgesség esetén nagyon hatékony, orsóféreg, fonalféreg és galandféreg ellen használható. Párlat formájában kell megfelelő ideig alkalmazni a kúrát és kiegészítésként szegfűszeget használnak.

A gyümölcs héja jó gyulladásgátló és összehúzó hatással rendelkezik, kedvezően hat a nyálkahárytákra. 

Torokgyulladásnál, bronchitisnél és tuberkulózisban is alkalmazható.

A gyümölcs héjának porát fehér folyás ellen irrigálásra alkalmazzák. 

Masszát is lehet készíteni a gyümölcs héjának porából és külsőleg sebekre, fekélyekre, aranyérre használható. 

Leve kiváló gyomorerősítő , fahéjjal, szegfűszeggel. Jótékony hasmenés esetén, vastagbélgyulladásnál is. 

Székrekedés esetén ne alkalmazd!

Édes változata mindhárom dhosának kedvező, a savanyú változat növeli a Pittat.

Felhasznált szakirodalom:dr. David Frawley és dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése