2016. május 21., szombat

Egészséges, házi készítésű "nutella" - Csokoládés kesukrém

butella, csokoládékrém, mogyorókrém, kesukrém,
Csokoládés kesukrém
A nutella óta tudjuk, hogy a mogyoró és diófélék nagyon ízletesek édesen, csokoládés ízvilággal. Szerintem szinte nincs olyan, aki ne falatozott volna lelkesen csokoládés krémet kanállal. 

Sajnos a boltban kapható csokoládés krémek általában sok tartósítószert, mesterséges anyagot, ízfokozót tartalmaznak és nem túl egészségesek. 

Ellenben ha otthon, magadnak készítesz ilyen krémeket, akkor az nem csak finom lesz, de egészséges is.Készíthetsz csokoládés magkrémet mogyoróval, mandulával és persze a kesudió különösen édeskés ízvilágával is.
Legközelebb egy pörkölt mogyorós receptet is közzé teszek a blogon.

300 g kesudió 
190 ml víz 
5 ek. kakaó por (karobot is használhatsz)
120 ml juharszirup vagy datolyaszirup
vanília

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
  
A kesudiót áztasd be minimum 6 órára, majd öntsd le róla a vizet.  Tedd a konyhai aprítóba turmixold egy kicsit, majd tedd hozzá a vízet és turmixold krémes állagúra. Tedd hozzá a kakaót, vaníliát és dolgozd jól össze.

Fogyasztásig hűtőben tárolhatod. Mivel ez friss csokoládékrém néhány napon belül ne felejtsd el elfogyasztani:) Általában nem kell sokat állnia a hűtőben:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése