2016. május 30., hétfő

Gluténmentes zöldségfasírt - sütőben sütve

gluténmentes fasírt, sütőben sült fasírt, gluténemtnes zöldségfasírt, fasírt sütőben, cukkinis fasírt, zöldség pogácsa. zöldség ropogós
Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve
Nem olyan régen közzé tettem egy rántásmentes sárgaborsó főzeléket (itt olvashatod) és ígértem, amit készítettem hozzá a zöldségfasírtom annak a receptjét is felrakom majd a blogra.Ennek is eljött az ideje:)

A zöldségfasírt nagyon népszerű még azok körében is, akik amúgy nem nagyon kedvelik a zöldséges ételeket. Lévén nem érzékelhető a zöldség állaga és jó fűszerezéssel fantasztikus ízhatásokat lehet elérni.

Nem nagyon szeretek kisült ételeket készíteni, mert sok a macera a ghíben, vagy más zsiradékban sütéssel  - fröcsköl, ott kell mellette állni, egyfajta szaggal jár, etc.

Ezért amit csak lehet, én inkább a sütőben készítek el, tisztább, szagmentesebb és nekem is egyszerűbb, időt takarítok meg:) Mindemellett kevesebb zsiradékot tartalmaz az így készített zöldségfasírt.

Ez a fasírt nagyon egyszerű és finom - a fűszerezést kedvedre tudod váltogatni magyaros, indiai, olaszos, etc. kombinációkkal. A csicseriborsólsizt és a zabpehely keveréke teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezetedet. Én reggelire is szoktam készíteni valamilyen szósszal vagy valamilyen körettel, zöldségekkel kiváló ebédnek vagy vacsorának, jó kirándulásokra útravalónak is.

Hozzávalók
2 szál sárgarépa
2 kisebb cukkini 
12 nagy ek. Zabpehely (gluténmentes diétánál gluténmentes zabpehely)
12 nagy ek. csicseriborsóliszt
10 ek. víz
2 ek. ghí (kókuszzsírt vagy bármilyen zsiradékot használhatsz helyette)
egy csipet aszafoetida (egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)

bors 
kurkuma
petrezselyem

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

A répát és a cukkinit  mosd meg és reszeld le vagy aprító géppel vágd apróra. A zöldségekhez keverd hozzá a zabpelyhet és a csicseriborsólisztet, majd a ghít és a fűszereket is. Végül tedd hozzá a vizet és hagyd állni néhány percig. Vegyél a kezedbe kis adagokat és formázz belőlük fasírtot. Helyezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180-200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 30 perc) .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése