2016. november 24., csütörtök

Tudatos felkészülés a karácsonyra - 1. rész A tervezés

karácsonyi tippek, karácsonyi bevásárlás, karácsonyi ajándék, karácsonyi előkészületek


Ne engedd, hogy a karácsonyi készülődés feleméssze minden energiádat és pénzedet

Újra elérkeztünk az év végéhez. Ebben az időszakban sokan vállalják túl magukat akár túl sok tenni való elvégzésével vagy a túl nagy anyagi terhek felvállalásával.
 
Ilyenkor többszöröse mennyiségű élelmiszert és nagyon sok felesleges használati- és dísztárgyat vásárolunk, továbbá sokkal több vizet, áramot és gázt használunk. Karácsonykor még a tudatos, környezetbarát emberek is könnyelműek.

Ne engedd, hogy a karácsonyi készülődés feleméssze minden energiádat és pénzedet:). Hagyj időt magadnak a kikapcsolódásra, mert a legszebb ajándék, amit adhatunk szeretteinknek, a társaságunk, szeretetünk, törődésünk, türelmünk, toleranciánk, kedvességünk.

A karácsony olyan időszak, amikor lehetőségünk van kicsit befelé figyelni, egyensúlyra törekedni és ilyenkor fókuszba kerülnek az emberi kapcsolatok, összekapcsolódás másokkal, közös ünneplés.

A tudatosság jegyében 10 praktikus tanáccsal szeretnék a segítségedre lenni, melyekkel az ünnepi időszakot tudatosabban, kevesebb energia és pénz elhasználásával tudod megélni. 

A tudatos felkészülés a karácsonyra sorozat egyes tippjeit az elkövetkezendő napokban majd itt a blogon tudod elolvasni. Így lesz időd  egyenként mindegyiket átgondolni:)

Az első és legfontosabb része egy dolog megvalósításának a tudatos tervezés.:) Kezd azzal a karácsonyi időszakot, hogy előre megtervezel mindent, így jól tudsz majd gazdálkodni az idővel és a pénzzel.

Írd össze a feladatokat, az ajándéklistát, a baráti, családi találkozókat. Egy naptár segítségével és számolva a családtagjaid kapacitásával tervezd meg a feladatokat, ki, mikor, mit csinál majd meg. Ne akarj egyedül mindent elvégezni osszátok meg a feladatokat. Arra figyelj, hogy ne vállaljátok túl magatok sem anyagilag, sem időben, sem feladatokkal.

Érdemes átgondolni kinek, milyen ajándékot szeretnél és azt hogyan tudod beszerezni - ha igénybe veszed az internetes rendelés lehetőségét és előre kitalálod kinek mi lenne a legmegfelelőbb meglepetés, akkor megkímélheted magad attól, hogy napokat, órákat tölts a boltokba való rohangálással, elképzelés nélküli ötleteléssel. 

Ne felejtsd a tervek iránymutatóak, ha az élet másképpen alakítja a dolgokat légy rugalmas és ne ragaszkodj semmilyen terv  végrehajtásához:) Ne felejtsd a cél, hogy jól érezd magad és a környezetedben élők is jól érezzék magukat. Senkivel nem érdemes vitatkozni, veszekedni azért, mert valami nem a tervek szerint alakul. A cél nem egy terv megvalósítása, hanem hogy szeretetben, harmóniában tudjatok ünnepelni.

A cikksorozat további részeit az alábbi linken találod
2. rész - Feltöltődés
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/11/tudatos-felkeszules-karacsonyra-2-resz.html

3. rész - Az ajándékozás 
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/11/tudatos-felkeszules-karacsonyra-3-resz.html

4. rész - Az ajándékok
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/11/tudatos-felkeszules-karacsonyra-4-resz.html

5. rész - A csomagolás
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/11/tudatos-felkeszules-karacsonyra-5-resz.html

6. rész - A díszítés
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/11/tudatos-felkeszules-karacsonyra-6-resz.html

7. rész - A fények
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/12/tudatos-felkeszules-karacsonyra-7-resz.html

8. rész -  Az étkezés
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/12/tudatos-felkeszules-karacsonyra-8-resz.html

9. rész - A karácsonyfa
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/12/tudatos-felkeszules-karacsonyra-9-resz.html

10. rész - A harmónia
http://eljharmoniaban.blogspot.com/2016/12/tudatos-felkeszules-karacsonyra-10-resz.htmlTudatosságot és nyugalmas, szeretetteljes készülődést kívánok:)
sok szeretettel:
Kati
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése