2016. december 7., szerda

Tudatos felkészülés a karácsonyra - 9. rész A karácsonyfa
karácsonyfa, műfenyő, alternatív karácsonyfa, körenyezetbarát karácsonyfa


Ne engedd, hogy a karácsonyi készülődés feleméssze minden energiádat és pénzedet

A karácsonyi hangulat része a karácsonyfa is. Sajnos nem a legszerencsésebb megoldás, amikor a fákat kivágják - még ha külön ilyen célra is ültették őket. Ők is élőlények és tisztítják a levegőt a számunkra. Érdemes karácsonykor is tudatosnak lenni a környezetünkről, arról, hogy bánjunk szépen minden más élőlénnyel és tiszteljük a természetet. 

Környezettudatosság szempontjából nem szerencsés megoldás a műfenyő sem - részben , mert az előállítása nem környezetbarát, másrészt előfordulhat, hogy olyan alapanyagokból készül, amik az egészségre akár károsak is lehetnek. Lehetőleg kerüld el a műfenyők vásárlását is.

A karácsonyi hangulathoz nagyon sok megoldás közül választhatsz annak érdekében, hogy ne keljen lemondani a karácsonyfáról, de tiszteletben tudd tartani a környezetet. 
  • Állítsd cserepes fenyőt, ami így életben marad az ünnepek alatt és utána is.
  • Összeállíthatsz fenyőágakból fenyőfának kinéző kis csokrot, amit fel tudsz díszíteni.
  • Készíthetsz kreatívan papírból is fenyőfát. Újrahasznosított papírból készült fenyőt már vásárolni is tudsz, ha nincs hangulatod az elkészítéssel időt tölteni.
  • Készíthetsz fenyőt faágakból és mindenféle alapanyagokból - csak a képzeleted szabhat határt a karácsonyfakészítésnek - és ez jó móka is lehet közösen a családdal
  • Rajzolhattok is karácsonyfát nagy papírra, amit felrögzítve a falra alá tudjátok tenni az ajándékokat:)
  • Választhatsz az otthonodból egy bármilyen cserepes növényt - akár egy pálmát, fikuszt, szobafenyőt, etc. - és ezt is feldíszítheted karácsonyfának. Így egy kedvenc növényed az év néhány napján kiemelt figyelmet kaphat a család részéről és utána visszatérhet a régi helyére:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése