Ugrás a fő tartalomra

Tanulj meg szíbvől adni

adás, adni,elfogadás, karma, bőség, energia, pénz, önzetlenség, szívbőlA világban mindig minden dinamikusan változik. Ahogy a természet rendje az, hogy a légzésed folyamatos - ha belélegeztél ki is kell lélegezni - nincs megszakítás, elakadás a vérkeringésedben, ha ettél, akkor szükséges üríteni... úgy a bőségnek, az anyagi javaknak, szeretetnek, kedvességnek, elismerésnek, etc. is egyfajta folyamatos áramlásban kell lennie.


Nem jó az amikor valaki blokkolja az anyagi javak, a pénz, a szeretet vagy bármilyen dolog áramlását, mert energetikai szempontból ugyanaz történik, mint amikor levegőt veszel, de nem lélegzel ki.

Közeleg a Karácsony a szeretet ünnepe. Ilyenkor mindenki részese lehet annak, hogy ad és annak is, hogy elfogad. Adni és elfogadni, ugyanazon minőséghez tartozik. A dolgok dinamikus áramlásához, mindkettő elengedhetetlen. Minél többet képes vagy szívből adni másoknak, annál több dolog áramlik feléd.

Amikor adsz, a legfontosabb az hogyan teszed ezt. A szívedben milyen érzések vannak, mik a motivációid. Ha úgy érzed valamilyen veszteség ér azáltal hogy adsz, akkor nem tudsz szívből adni. Ilyen esetben az, hogy adtál energetikai blokkot fog képezni a dolgok áramlásában.

Ha kedvességre vágysz, akkor adj kedvességet másoknak, ha elismerést szeretnél, akkor előbb Te ismerd el mások jó tulajdonságait, ha anyagi javakat, pénzt szeretnél, akkor adj másoknak anyagi javakat, pénzt.

Ne csak a Karácsony szóljon az adásról, bármikor találkozol valakivel, adj neki valamit. Egy jó szót, egy kedves mosolyt, egy jókívánságot, egy ölelést... Légy mindig áldás mások számára.

Ha személyre szabott megoldást szeretnél a problémáidra, jó lenne ha  egy tapasztalt szakember lépésről, lépésre kísérne a változás útján egyéni igényeidnek megfelelően, szeretettel várlak egyéni  konzultációkra, életmódtanácsadásra.

#szeretet #adás #adni #kapni #karma #bőség

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kitri (más néven kitchari) - az ájurvédikus gyógyító étel

Kitchari (kitri) - az ájurvédikus gyógyító étel A kitri egy indiai gyógyító egytálétel, amit mung babból és baszmati rizsből készítenek. Ez az igazán egészséges étel, ízletes, nagyon tápláló és könnyen emészthető - az ájurvédikus élet módnak nélkülözhetetlen része . A rizs és a mung bab is édes és hűsítő minőségűek az ájurvéda sze mpontjából.  A rizs és mung bab együtt, teljes értékű fehérjével látja el a szervezetedet és minden ájurvédikus testtípus számára kedvezően hat. Ez az egyszerű egytálétel a test minden szövetét táplálja. Az ájurvédában a legtöbb betegség esetén és a különböző tisztító kúrákban alkalmazható a kitri diéta, hogy helyreállítsd vele szervezeted egyensúlyát.A kitri nagyon jó energiával látja el a szervezeted és fiatalító hatású. A fűszerezését kedvedre tudod variálni, így igazán változatos és ennek köszönhetően, sosem lehet megunni:) A fűszerezést ájurvédikus testalkatodnak megfelelően össze tudod állítani. Nagyon sok kitri receptet találsz a

Idény zöldségek, gyümölcsök - június

Idény zöldség-gyümölcs-június Az egészséges táplálkozás cikksorozatban részeltessen írtam arról, milyen élelmiszereket érdemes fogyasztani (itt olvashatod a teljes cikket ). Az egyik hasznos tanács, hogy lehetőség szerint az aktuális szezonnak megfelelően táplálkozzunk -  ez segíti a testi-lelki egyensúly megteremtését. Az ájurvéda nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az ember a természet folytonosságának része, ezért a legjobb ha a saját életvételünket a természet ritmusához igazítjuk (erről a teljes cikket itt találod) . Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai. Az é vszaki sajátosságokró l és hogyan élj összhangban a természetben egy korábbi cikkben részletesen írtam itt olvashatod.   Amennyiben az adott évszakban figyelembe veszed az étrended kialakításánál, az aktuálisan fellelhető idény zöldségeket, gyümölcsöket a táplálkozásoddal segíteni tudod , hogy a természettel összhangba kerülj.  PL. A narancs kifejezetten meleg égövi gyümölcs, mert hűti a testet ami

Az asafoetidat hatásai - ördöggyökér, a hagyma helyettesítője

Az asafoetida nagyon illatos, pikáns, hevítő hatású gyógynövény, amely alapvetően egy fa nedvének a gyanta kivonata. Az illata a hagymáéhoz hasonlít, nagyon erőteljes és hagyma helyett akár használható is az ételek elkészítésénél. Mi nem fogyasztunk hagymát és sokszor kérdezik a jógás tanulok és mit használunk helyette... hát asafoetidát:) Erőteljes élénkítőszer. Felpörgeti az emésztés tüzét (az agni-t) is, segít a méregtelenítésben és a puffadás ellen is jól használható, enyhíti a székrekedést. A lerakódott salakanyagot feloldja az emésztőrendszerből.  Ha hüvelyesekkel összefőzzük, segíti azok emésztését és csökkenti a gázképződést. Nagyon jó görcsoldásra, és hashajtásra is használható. Féreghajtó hatása is van. Megfázásoknál is hasznát vehetjük, mert lazítja a köpetet és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Külsőleg ájurvédában használják ízületi gyulladásoknál és hasi fájdalmaknál. Mivel tamasztikus hatású (a tamsztikus ételekről itt olvashatsz) tompítja az e