2016. december 30., péntek

Sütőben sült tepsis zöldségek

A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz, pogácsa és sütemény készítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem, a sütőben sült tepsis zöldségek. 

Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és bármilyen zöldség vagy fűszer,  amit éppen otthon találsz felhasználható hozzá:)

Hozzávalók
sütőben sült zöldség, sült zöldség, zöldségek sütőben, burgonyás sült zöldség, sütőben sült burgonya
Sütőben sült tepsis zöldségek
5 sárgarépa
2 nagyobb fehérrépa
1 kis fej zeller
1 nagy cékla 
5 közepes burgonya
2 ek. ghí (vagy bármilyen olaj
római kömény
2-3 babérlevél
bors
csipet kurkuma 
csipet asafoetida ( hagymát is használhatsz helyette)
gyömbér

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! 

A hozzávalókat tisztítsd meg és vágd kockákra. Egy tepsit kenj ki tisztított vajjal vagy olajjal és tedd bele vegyesen a kockára vágott zöldségeket. Szórd meg római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával. Majd az egészet keverd össze és tegyél hozzá néhány babérlevelet. a tetejére még tehetsz egy kis gít vagy olajat. A tepsit takard le alufóliával, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe. Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. süsd 50 percig a fólia alatt, majd vedd le a fóliát és süsd további 15 percig.  
Az utolsó fázisban süthetsz rá sajtot vagy tejfölt is. Én most a végén még kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórtam, mert éppen ezek voltak itthon frissen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése