2016. december 27., kedd

Gluténmentes kókuszos-csokis muffin

Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin sem tartalmaz hozzáadott cukrot,  mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Nekem nagyon nagy kedvenc lett ez a muffin, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredmény:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:)

Hozzávalók
1 csésze quinoa liszt
1 csésze hajdina liszt
1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette) 
3 ek. lenmagliszt 
3 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1/4 tk, vanília
1/3 csésze kókuszolaj
4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
1/2 csésze kókuszreszelék
1,5 csésze víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze.

Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt - 12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C  fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb. 20-25p) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése