Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin sem tartalmaz hozzáadott cukrot, mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Nekem nagyon nagy kedvenc lett ez a muffin, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredmény:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:)
Hozzávalók
1 csésze quinoa liszt
1 csésze hajdina liszt
1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
3 ek. lenmagliszt
3 ek. lenmagliszt
3 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1/4 tk, vanília
1/3 csésze kókuszolaj
4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
1/2 csésze kókuszreszelék
4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
1/2 csésze kókuszreszelék
1,5 csésze víz
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Egy
tálban keverd össze a liszteket, sütőport,
szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a
kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a
tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze.
Majd egy muffin
formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt - 12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát.
Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd készre.
(kb. 20-25p)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok:)
szeretettel:
KAti
Megjegyzések
Megjegyzés küldése