2015. július 3., péntek

Miért érdemes őszibarackot fogyasztani?


őszibarack hatásai, őszibarack receptek, őszibarack fogyasztás, őszibarack jótékony hatásai
Őszibarack
Az őszibarack növény rokona egyéb csonthéjasoknak ( mandulának, kajszibaracknak és szilvának). A piacokon júniustól szeptember végéig megtalálhatjuk az őszibarack különböző méretű, fazonú, színű fajtáit. 
Ez a gyümölcs nagyon ízletes, lédús sokaknak nagy kedvence  a nyári melegben. Frissen fogyasztva a legfinomabb és a legegészségesebb:)

Miért érdemes fogyasztani?
  • Magas vitamin és ásványi anyag tartalom (leginkább A és C-vitamin, kálium, magnézium)
  • Magas a víztartalma, segít hidratálni a testet
  • Szabályozza a vérnyomást
  • Erősíti a gyomrot, kiváló emésztési problémáknál
  • Könnyen emészthető 
  • Tápláló
  • Magas antioxidáns tartalom
  • Enyhén vízhajtó hatású, ezért tisztítja a veséket, hólyagot
  • Nyugtatja az idegrendszert 
  • Természetes gyulladáscsökkentő


Az ájurvédában nehéz vízes, édes, fanyar ízűnek minősül, hűsítőleg hat a testre és növeli a Kapha-t, Pitta-t és csökkenti a Vata-t. 
Vegyszermentes (bio) változatot egyél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése