Őszibarack |
Ez a gyümölcs nagyon ízletes, lédús sokaknak nagy kedvence a nyári melegben. Frissen fogyasztva a legfinomabb és a legegészségesebb:)
Miért érdemes fogyasztani?
- Magas vitamin és ásványi anyag tartalom (leginkább A és C-vitamin, kálium, magnézium)
- Magas a víztartalma, segít hidratálni a testet
- Szabályozza a vérnyomást
- Erősíti a gyomrot, kiváló emésztési problémáknál
- Könnyen emészthető
- Tápláló
- Magas antioxidáns tartalom
- Enyhén vízhajtó hatású, ezért tisztítja a veséket, hólyagot
- Nyugtatja az idegrendszert
- Természetes gyulladáscsökkentő
Az ájurvédában nehéz vízes, édes, fanyar ízűnek minősül, hűsítőleg hat a testre és növeli a Kapha-t, Pitta-t és csökkenti a Vata-t.
Vegyszermentes (bio) változatot egyél!
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése