A piacon megannyi zöldségféle, szinte minden nap másból lehet finomságokat csinálni. Ma a zöldbabra és a paradicsomra esett a választásom:)
Hozzávalók:
- 450g zöld színű zöldbab
Feketemustármagos zöldbab paradicsomos szószban - 5-6 közepes paradicsom
- 1/2 tk. feketemustármag
- 1/2 tk.őrölt koriander
- 1/2 tk. őrölt római kömény
- 1/4 tk. kurkuma
- 1 tk. só
- 1,5 cm gyömbér apró darabokra vágva
- 2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír )
- 250g friss házi sajt (panír) vagy cottage chesee - (vegán változatban hagyd ki a sajtot)
A zöldbabot mosd meg, vágd le a végeit és vágd fel darabokra. A paradicsomot mosd le, majd mártsd forró vízbe és távolítsd a héját és turmixold le vágd nagyon apró darabokra. Hevítsd fel egy edényben a ghít és először tedd bele a feketemustármagot - fedd le, mert a mustármagok amikor kipattognak könnyen elkezdenek kiugrálni az edényből:). Amikor már nem hallod a pattogó hangokat akkor tedd hozzá koriandert, római köményt, kurkumát, gyömbért és keverd meg. Majd add hozzá a paradicsomot és főzd addig amíg el nem kezd besűrűsödni. Amikor már nem túl vizes tedd bele a zöldbabot és addig főzd amíg, a zöldbab megpuhul. A végén keverd hozzá a házi sajtot és baszmati rizzsel tálald:).
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)
Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.
Jó étvágyat kívánok hozzá:)
szeretettel
Kati
Megjegyzések
Megjegyzés küldése