2015. július 15., szerda

Feketemustármagos zöldbab paradicsomos szószban

zöldbabos subji, feketemustármagos recept, zöldbabos recept, paradicsmos recept
Feketemustármagos zöldbab paradicsomos szószban
A piacon megannyi zöldségféle, szinte minden nap másból lehet finomságokat csinálni. Ma a zöldbabra és a paradicsomra esett a választásom:)

Hozzávalók:
  • 450g zöld színű zöldbab
  • 5-6 közepes paradicsom
  • 1/2 tk. feketemustármag
  • 1/2 tk.őrölt koriander
  • 1/2 tk. őrölt római kömény 
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 tk. só
  • 1,5 cm gyömbér apró darabokra vágva 
  • 2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír  )
  • 250g friss házi sajt (panír) vagy cottage chesee - (vegán változatban hagyd ki a sajtot)
A zöldbabot mosd meg, vágd le a végeit és vágd fel darabokra. A paradicsomot mosd le, majd mártsd forró vízbe és távolítsd a héját és turmixold le vágd nagyon apró darabokra. Hevítsd fel egy edényben a ghít és először tedd bele a feketemustármagot - fedd le, mert a mustármagok amikor kipattognak könnyen elkezdenek kiugrálni az edényből:). Amikor már nem hallod a pattogó hangokat akkor tedd hozzá  koriandert, római köményt, kurkumát, gyömbért és keverd meg. Majd add hozzá a paradicsomot és főzd addig amíg el nem kezd besűrűsödni. Amikor már nem túl vizes tedd bele a zöldbabot és addig főzd amíg, a zöldbab megpuhul. A végén keverd hozzá a házi sajtot és baszmati rizzsel tálald:).

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése