2015. július 9., csütörtök

Miért érdemes paprikát fogyasztani?


paprika hatásai, paprika használata, paprika jótékony hatásai, paprika receptek
Paprika
A paprika Amerikából került át Európába, ahol teret hódított magának és mostanra egész Európában ismertté vált. 

A számos ásványi anyag forrása ( kálium, a foszfor, kalcium, Béta-karotint bioflavonoidok), nagyon gazdag C vitaminban. Segít védelmet nyújtani a rák ellen, mert semlegesíteni a szabad gyököket. Magas provitamin-tartalma védi a hámszövetet (a bőrt és a nyálkahártyát), elősegíti a sebek gyógyulását
 
Legcsodásabb jótékony hatása a kapsziacin-nek köszönhető amely, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Hatásos a reuma és a köszvény gyógyításában a húgysavkiválasztás fokozásával.

Erősíti az immunrendszert, enyhíti a megfázás, arcüreg- és torokgyulladás tüneteit. Az arcüregekből és a tüdőből segít a fölösleges nyákot eltávolítani
 
Fertőtlenítő hatású, amely csípősségében mutatkozik meg

Elűzi a fáradtságot és javítja a keringést és jótékony az érrendszeri problémáknál is.

Magas a víztartalma, így jó hatású fogyókúráknál, valamint fokozza az emésztést
 
A paprika íz és színvilága nagyon változatos, ahogy az egészségre gyakorolt jótékony hatásai is. Mindemellett a csípős paprika boldogságot okozó hormontermelésben is szerepet játszik.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése