2016. június 17., péntek

Cukkini - burgonya curry

indiai gurry, vegetáriánus curry, zöldséges subji, zöldséges szabdzsi, burgonyás subji, cukknis subji, cujjini szabdji
Cukkini - burgonya curry
Imádom az indiai zöldséges főételeket, mert a csodás fűszerezésnek köszönhetően végtelen változatosságot mutatnak. Hazaérkezve a bio piacról - bár mire közzé teszem a bejegyzést ez a curry már a régmúlt lesz:) -  a szezonnak megfelelően vásárolt alapanyagokat megnézve, az ebéd választásom ma egy cukkinis burgonyás curry-re esett. 
Hozzávalók
4 nagy burgonya
3 közepes cukkini (vagy 4 kicsi)
1 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír)
1 tk. fekete mustármag
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt gyömbér 
1 tk. őrölt koriander
1-2 tk. só
víz

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

A burgonyát hámozd meg és vágd kis darabokra. A cukkinit is mosd meg és vágd fel picit nagyobb darabokra. Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot - a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Majd tedd hozzá a zöldségeket, a sót és egy kis vizet, majd párold puhára. 
Ha szereted a tejterméket és valami igazán finomat szeretnél a végén egy 1/2 csésze tejszínnel ízesítheted. Én ma tejszín nélkül készítettem.

Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Klári:) elnézést most vettem észre a megjegyzésed. Általában mindig 4 főre írom a recepteket és ha eltérő, akkor szoktam kiírni, hogy hány fő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! elkészítettem és nagyon finom volt!

      Törlés