2016. június 20., hétfő

Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin

meggyes muffin, gluténmentes, gluténmentes meggyes, hajdinalisztes muffin
Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin
Sokféle muffin receptet tettem fel a blogra már, mert szeretek muffint készíteni. Gyorsan elkészül, egyszerű és isteni finom ízeket lehet kihozni belőle. Ki, ki  a saját ízlésének megfelelően tudja készíteni.

Meggy szezon lévén mit is készíthettem volna ma reggelire, mint meggyes muffint.

Ebből a mennyiségből 6 darab muffint kapsz

Hozzávalók
1 csésze hajdinaliszt (púposan)
1  kis zacskó kókuszkrém (rapunzel)
1/2 zacskó sütőpor
vanília
1/4 csésze datolyacukor (ha nagyon édesszájú vagy lehet 1/2 csésze is)
1 ek kókuszreszelék
1 púpos ek. kókuszzsír
8 dkg meggy vagy ízlés szerint

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Tedd a száraz hozzávalókat egy tálba - hajdinaliszt, datolyacukor, sütőpor, vanília, kókusz - és keverd jól össze. A kókuszkrémet a zacskóból tedd egy kis mérőpohárba és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem 2 dl legyen. alaposan keverd össze.  Majd a száraz hozzávalókhoz keverd hozzá a kókuszzsírt és a kókusztejes folyadékot. Papírral bélelt muffin formába adagold ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 25 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése