2016. június 2., csütörtök

Tökös subji - indiai fűszeres zöldséges főétel

sütőtökös subji, sutőtökös szabdzsui, sütőtökös recept, sütőtök feketemustármag,
Tökös subji
Ugyan beköszöntött a nyár, de azért még a zöldségek között fellelhető a sütőtök. Most még utoljára készítettem egy finom kis sütőtökös subjit. (ejtsd szabdzsi - zöldséges főétel), mert  őszig nem igen találkozhatunk sütőtökkel. A sütőtök  hatásairól itt olvashatsz.

Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.

Hozzávalók
2 ek. ghí
1/2 tk. római kömény
1/2 tk. fekete mustármag
1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
4 curry levél (friss vagy szárított)
1 kis chili
1 sütőtök
1/4 tk. só
1/4 tk. kurkuma
1 csésze víz (2,4 dl)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.

Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána  köményt, a mustármagot és a hinget. Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt - annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni. Majd tedd takarékra a lángot.
Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).

Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése