
- kitűnő A, E, B és C-vitamin, és bétakarotin forrás
- tartalmaz vasat, folsavat, foszfort, káliumot, kálciumot és klorofilt
- a benne található fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését
- nagyon magas az antioxidáns tartalma
- számos kutatás alapján kiváló a rák megelőzésében
- hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez
- segít a fáradtság leküzdésében, növeli az energiát
- jótékony a szívnek és a keringésnek
Változatosan fogyaszthatod akár nyersen, sütve, főzve vagy párolva.
A tavaszi jógaelvonulás egyik kedvenc vacsorája volt a
Brokkolis tészta, pirított napraforgómaggal
Hozzávalók:
250 g durum spagetti vagy penne tészta
500g brokkoli
8 ek. tisztított napraforgó mag
4 ek. ghí (vegánoknak kókuszzsír)
frissen örőlt bors
só
Hozzávalók:
250 g durum spagetti vagy penne tészta
500g brokkoli
8 ek. tisztított napraforgó mag
4 ek. ghí (vegánoknak kókuszzsír)
frissen örőlt bors
só
bazsalikom
Készítsd elő a brokkolit, szedd
rózsáira és mosd meg alaposan. Főzd ki a tésztát is külön. Melegítsd fel a serpenyőt és 2 ek. ghín a napraforgómagot pirítsd meg, majd vedd ki a serpenyőből tedd félre. A serpenyőbe tedd bele a maradék 2 ek. ghít, majd a brokkolikat tedd bele. Pici vízzel párold egy kicsit, majd pirítsd meg. Végül keverd hozzá a tésztát, a magvakat és fűszerezd.
Ha gluténérzékeny vagy készítheted risztésztával.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése