2015. április 23., csütörtök

Miért érdemes karfiolt enni? és egy ízletes karfiolos csemege recept




  • Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (Kiemelkedő C-vitamin tartalma,továbbá B vitmainok, magnézium, kálium, mangán, kálcium, réz) 
  •  Erősíti az immunrendszert 
  • Jót tesz az idegrendszer működésének 
  • Csökkenti a vérnyomást 
  • Elősegíti a salakanyagok eltávolítását 
  •  Csökkenti az erek elmeszesedésének kockázatát 
  •  Hozzájárul a szem egészségéhez 
  •  Véd a szabad gyökök ellen


  A jógatáborok, jóga elvonulások  legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért mindig ezt hagyjuk az utolsó étkezésre:) Egy finom sült csemege a csicseriborsó lisztes bundával készített  

Karfiol pakora
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 0.25 kg csicseriborsó liszt
- 1 lapos evőkanál só
- fűszerek a tésztába: 1 evőkanál kalinji, 1ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida), ½ kávéskanál por chilli
- a sütéshez  ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj

Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg.  A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen. A karfiolt  rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le.

Csatnival tálalva ellenállhatatlan:)

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése